ua en ru

Команія Vipiemme Solar встановить сонячні панелі в зоні відчуження Чорнобильської АЕС

Комания Vipiemme Solar S.R.L. установит солнечные панели в зоне отчуждения Чернобыльской атомной электростанции.

Команія Vipiemme Solar S.R.L. встановить сонячні панелі в зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції. Відповідний меморандум був підписаний між компанією, Міністерством екології та природних ресурсів України і Державним агентство України з управління зоною відчуження, передає прес-служба Мінекології.

"Сьогодні уряд України визначив ефективну екологічну політику як один з пріоритетів своєї діяльності. Сподіваюся, що підписання меморандуму між міністерством, Державним агентством України з управління зоною відчуження та компанією Vipiemme Solar є початком плідної співпраці з нашими іноземними партнерами, що допоможе зробити перші кроки до створення в Україні підприємств, які зможуть задовольняти суспільні потреби енергоспоживання, так і економити і зберегти для майбутніх поколінь вичерпні природі ресурси", - підкреслив в.о. міністра екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

Меморандумом про взаєморозуміння з компанією Vipiemme Solar передбачає наступні напрямки співробітництва:

- здійснення діяльності з питань реалізації проектів по встановленню сонячних панелей, збору та утилізації відпрацьованих елементів живлення;

- проведення робіт по встановленню сонячних панелей потужністю до 0,5 МВт в зоні відчуження;

- співробітництво і обмін досвідом з питань будівництва електростанцій та виробництва електроенергії з поновлюваних джерел (сонячна енергія).