ua en ru

Командувач НАТО: РФ є довгостроковою загрозою для існування США і Європи

Командувач НАТО: РФ є довгостроковою загрозою для існування США і Європи Фото: Філіп Бридлав

РФ прагне поширити беззаперечний вплив на сусідні країни, щоб створити буферну зону

Росія становить довгострокову загрозу для існування США та Європи. Про це заявив глава європейського командування США і верховного головнокомандування Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Бридлав, передає "Голос Америки".

За словами Бридлава, Росія вирішила бути противником і становить довгострокову загрозу для існування США та їх союзників і партнерів в Європі.

"Щоб протидіяти Росії, європейське командування разом з союзниками і партнерами проводить заходи стримування і готується в разі необхідності боротися і перемогти", - заявив він.

Бридлав зазначив, що Росія прагне поширити беззаперечний вплив на сусідні країни, щоб створити буферну зону: "Росія розширює свій вплив ще далі в спробах знову утвердитися в ролі лідера на світовій арені".

Генерал також заявив, що РФ мало робить для боротьби з "Ісламським державою" і підтримує режим президента Сирії Башара Асада.

Нагадаємо, європейське командування збройних сил США (EUCOM) оновило свою військову стратегію в Європі. Пріоритетною завданням в документі названо "стримування російської агресії".