ua en ru

Команду Трампа просять зберегти документи по Манафорту, Росії та Україні

Команду Трампа просять зберегти документи по Манафорту, Росії та Україні Фото: Дональд Трамп (YouTube Screenshot)

Документи, зокрема, що стосуються втручання РФ у президентські вибори

Адвокати попросили волонтерів та помічників штабу президента США Дональда Трампа зберігати всі документи, які стосуються Росії, України і Пола Манафорта. Про це повідомляє Politico.

Адвокати перехідної команди рекомендують чиновникам зберігати всі документи, що стосуються РФ, України і деяких радників і чиновників Трампа, включаючи колишнього керівника передвиборної кампанії Підлоги Манафотра, радників Картера Пейджа, Річка Гейтса і Роджера Стоуна, а також колишнього радника з питань безпеки Майкла Флінна.

Серед іншого, йшлося про документи, які стосуються розслідування впливу Росії на президентські вибори в США 2016 році. Також в документі просять зберігати всі матеріали про зарубіжних поїздках: електронне листування, голосову пошту, пости в соціальних мережах, бази даних, відео, фото та інше.

У пам'ятці попереджається про те, що "недотримання цих протоколів може призвести до кримінальної та цивільної відповідальності, а також може послужити підставою для правових вимог, які стосуються знищення доказів".

Нагадаємо, спецпрокурор США Роберт Мюллер, який займається розслідуванням передбачуваного втручання РФ у торішні американські вибори, почав вивчати питання, створював президент США Дональд Трамп перешкоди правосуддю.