ua en ru

Команду на організацію та здійснення вбивства Вороненкова давав особисто Путін, - Шкіряк

Команду на організацію та здійснення вбивства Вороненкова давав особисто Путін, - Шкіряк Фото: Зорян Шкіряк прокоментував вбивство Вороненкова

Вбивство Вороненкова сталося сьогодні у Києві

Команду на організацію та здійснення вбивства Дениса Вороненкова, екс-депутата Державної думи Російської Федерації, давав особисто президент Росії Володимир Путін. Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк в ефірі телеканалу ZIK.

"Я переконаний, що команду на організацію та здійснення самого вбивства колишнього депутата Держдуми, давав особисто президент Росії - Володимир Путін. Не обійшлося тут і без участі російських спецслужб", - заявив Шкіряк.

За його словами, вбивство Вороненкова, найімовірніше, було організоване російськими спецслужбами. Він також додав, що сама форма вбивства, "здійснена в традиціях КГБ та НКВД".

"Вороненков, певною мірою, ніс потенційну загрозу Росії. Адже, він свідчив, щодо причетності РФ до дестабілізаційних процесів в Україні, за правління Януковича. Більше того, вбивши його показово, Путін хоче залякати й інших невдоволених своєю політикою, росіян. Натомість, в українському суспільстві Росія намагається посіяти паніку та дестабілізувати ситуацію всередині країни", - додав Шкіряк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до вбивства Вороненкова може бути причетний генерал ФСБ.