ua en ru

Командування РФ планує сформувати на окупованому Донбасі танкову бригаду, - ІС

Командування РФ планує сформувати на окупованому Донбасі танкову бригаду, - ІС Фото: танки ДНР

Окупаційне командування бойовиків хоче сформувати танкову бригаду

Керівництво Центру територіальних військ ЮВО збройних сил Росії (Ростов-на-Дону, РФ) розглядає питання формування у складі "1-го АК ДНР" окремої танкової бригади. Про це на своїй сторінці в Facebook написав нардеп, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Ініціатором створення такої бригади виступило командування "1-го АК ДНР", формувати її пропонується на базі окремого танкового батальйону "Дизель", який за підсумками 2016 року був відзначений російськими кураторами як "кращий танковий батальйон" бандформування "ЛДНР", - повідомив Тимчук.

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». На полігоні російсько-терористичних військ під Торецком про...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 25 травня 2017 р.

Він зазначив, що російське командування скептично ставиться до формування такої бригади, вказуючи на труднощі в забезпеченні життєдіяльності та боєготовності такого формування, проблеми у формуванні та брак підготовлених і досвідчених екіпажів. У той же час, командування "1-го АК ДНР" наполягає на необхідності створення подібної бригади.

Нагадаємо, раніше Тимчук повідомляв, що бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" готують акти вандалізму проти пам'ятників і пам'ятних знаків на Донбасі.