ua en ru

РФ використовує конфлікт на Донбасі для утилізації прострочених боєприпасів

РФ використовує конфлікт на Донбасі для утилізації прострочених боєприпасів Фото: військові РФ

Це призводить до збільшення втрат особового складу російських окупаційних військ

Російське командування бойовиків використовує конфлікт на Донбасі для утилізації артилерійських боєприпасів у яких закінчився термін придатності до бойового застосування. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Російське окупаційне командування продовжує використовувати бойові дії на тимчасово окупованих територіях сходу України як полігон для утилізації артилерійських боєприпасів у яких закінчився термін придатності до бойового застосування, що у т. ч. призводить до збільшення втрат особового складу російських окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.


Зокрема, 1 вересня під час “самопідриву” мінометної міни із партії “непридатних” боєприпасів, доставлених з Арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів) 1 розряду ЗС РФ (м.Кунгур, Пермський край), отримали поранення двоє мінометників мінометної батареї 2 мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ у т.ч. старший навідник Пасіка Олександр Олександрович.

"Серед артилеристів 1 АК ЗС РФ “кунгурські” боєприпаси давно отримали дурну славу з огляду на те, що більше 30% снарядів та мін “відбраковуються” вже під час огляду та підготовки до бойового застосування, а відсоток спрацювання решти не перевищує 50%", - йдеться у повідомленні.

Обстановка в районі проведення АТО станом на 2 вересня У цілому противник дотримувався режиму припинення вогню. Обстрі...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 2 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російське командування бойовиків на Донбасі планує провокації проти сил антитерористичної операції (АТО).