ua en ru

Командування РФ на Донбасі змушує місцеве населення скаржитися на обстріл сил АТО

Командування РФ на Донбасі змушує місцеве населення скаржитися на обстріл сил АТО Фото: бойовики

Російське командування використовує житлові райони для провокаційних обстрілів

Командування Російської Федерації на території окупованих Донецької і Луганської області змушує місцеве населення скаржитися "місцевій владі" на "обстріли" з боку сил АТО. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України Facebook.

"Російські окупаційні війська продовжують використовувати житлові райони для здійснення провокаційних обстрілів сил АТО. 18 квітня противником було застосовано заборонене мінськими домовленостями озброєння, в тому числі міномети, з позицій в безпосередній близькості від будинків приватного сектору населеного пункту Ясинувата", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією розвідки, російське командування проігнорувало скарги на дії підлеглих і наполягало на звернення населення до "місцевих органів влади" за звинуваченням в обстрілі сил АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованих територіях Донецької і Луганської області зростає дефіцит паливно-мастильних матеріалів. Так, бензин марки "А-95" відпускається виключно за талонами, а в окремих випадках не більше 10 літрів на транспортний засіб.