ua en ru

Командування ЧФ РФ приховує на території Криму майже 4 тис. військових, - МЗС України

Командування Чорноморського флоту Російської Федерації продовжує приховувати на території Криму майже 4 тис. військових.

Командування Чорноморського флоту Російської Федерації продовжує приховувати на території Криму майже 4 тис. військових. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Командування ЧФ докладають всі зусилля, щоб приховати перебування 3,6 тис. військових, які перебувають незаконно... На тлі міжнародного засудження військової інтервенції Росії в Криму, ми бачимо, як триває кампанія РФ по дезінформації міжнародного співтовариства про те, що такого вторгнення не було. Президент РФ і міністр оборони РФ заявили, що на території АР Крим немає інших військових підрозділів, крім підрозділів ЧФ. Це не відповідає дійсності", - заявив Перебийніс.

Він повідомив, що командування ЧФ зараз вивчає можливість подальшого маскування цих підрозділів під козаків, під самооборону Криму та під підрозділу ЧФ".

Перебийніс повідомив, що ці військові формування РФ не тільки не відведені в місця дислокації, вони перегрупуються: "Це є прямим порушенням всіх заяв, які роблять президент РФ і Міноборони РФ".