ua en ru

Командування бойовиків на Донбасі намагається втримати їх на "військовій службі", - Тимчук

Командування бойовиків на Донбасі намагається втримати їх на "військовій службі", - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук (УНІАН)

Для запобігання розриву "контрактів" від бойовиків вимагають "відшкодувати витрати" на їх підготовку та утримання

Командування бойовиків на Донбасі намагається втримати їх на "військовій службі". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За інформацією Тимчука, в штабі бойовиків ДНР проводяться "безпрецедентні заходи" з підтримки ступеня укомплектованості підпорядкованих частин і підрозділів на хоча б мінімально можливому рівні.

"Здійснюються заходи по утриманню бойовиків на "військовій службі" та запобіганню розриву "контрактів". Зокрема, за вказівкою штабу "корпусу" командування підрозділів вимагає від охочих розірвати "контракт" бойовиків "відшкодувати витрати" ДНР на їх підготовку і утримання; в окремих підрозділах - аж до "відшкодування витрат" на продовольче та речове забезпечення, і навіть на зброю і боєприпаси", - повідомив Тимчук.

Наголошується, що командування частіше висуває подібні вимоги по відношенню до "військовослужбовців" з числа місцевих жителів, рідше - до російських найманців, що викликає додаткове обурення місцевих бойовиків.

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». Протягом останнього тижня російсько-терористичними...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 8 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 8 червня 2017 року, загинув один український військовослужбовець, ще 6 поранено.