ua en ru

До команди з розслідування втручання РФ у вибори в США приєднався ще один юрист

До команди з розслідування втручання РФ у вибори в США приєднався ще один юрист Фото: Роберт Мюллер (The White House)

Кайл Фріні стала 17-м юристом, який був офіційно переведений в "групу Мюллера"

До команди спеціального прокурора Роберта Мюллера, який очолює розслідування про можливі контакти членів виборчого штабу Дональда Трампа з Кремлем, приєдналася юрист Кайл Фріні. Про це повідомляє "Голос Америки".

Наголошується, що Фріні стала 17-м високопоставленим юристом мін'юсту, який був офіційно переведений в "групу Мюллера".

А в минулу п'ятницю Кайл Фріні представляла сторону обвинувачення під час допиту Джейсона Малоні, прес-секретаря екс-керівника виборчого штабу Трампа Пола Манафорта, який відповідав на питання членів Великого журі присяжних у Вашингтоні.

Раніше Фріні відповідала за розслідування особливо важливих справ у сфері відмивання грошей та банківського шахрайства в Міністерстві юстиції США. Вона отримала широку популярність, як голова слідчої групи мін'юсту у справі про фінансування зйомок голлівудського блокбастера "Вовк з Уолл-Стріт". За версією звинувачення, картина знімалася на кошти, викрадені з державного інвестиційного фонду Малайзії.

У той же час Кайл Фріні входила до складу слідчої групи, яка займалася пошуком коштів, викрадених українськими чиновниками і колишнім президентом Віктором Януковичем, і пізніше виведеним за кордон.

Нагадаємо, Facebook передав спецпрокурору США звіт про покупку реклами з РФ.