ua en ru

Юристи напрацьовують питання накладання арештів у разі несплати компенсації "Газпромом", - Порошенко

Юристи напрацьовують питання накладання арештів у разі несплати компенсації "Газпромом", - Порошенко Фото: Петро Порошенко (прес-служба президента)

За словами президента, це питання має геополітичне значення

Українські юристи застосують відповідні арешти, якщо "Газпром" відмовиться від сплати компенсації "Нафтогазу". Про це заявив президент України Петро Порошенко в ефірі каналу 112-Україна, передає РБК-Україна.

"Я не маю жодного сумніву в тому, що Україна отримає все до копійки в повному обсязі. Наголошую, що це питання абсолютно не про гроші. Це питання має геополітичне значення. Хочу нагадати всім, як у нас проходили газові війни - Україна завжди була на позиції, що ми крадемо газ. Ми винні в усьому. Це була тотальна перемога РФ. Подивіться, як зараз все відбувається абсолютно інакше", - заявив Порошенко.

"Позиція РФ про те, що вона не буде платити - це позиція слабка. Є міжнародні конвенції, є бездоганна юридична позиція, є кваліфікована команда українських юристів і дипломатів, які 100% це забезпечать. Якщо цього не буде, за моїм дорученням, команда юристів напрацьовує питання накладання арештів і забезпечення стягнення відповідних сум", - додав президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 5 березня російський "Газпром" направив НАК "Нафтогаз України" повідомлення про початок процедури розірвання контрактів на постачання і транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

2 березня "Газпром" заявив, що почав процедуру розірвання всіх газових контрактів з Україною у Стокгольмському арбітражі. До таких дій "Газпром" вдався після рішення Стокгольмського арбітражу, згідно з яким російський концерт повинен виплатити "Нафтогазу" компенсацію в розмірі 4,63 млрд доларів.