ua en ru

Колумбія зацікавлена в імпорті української продукції з високою доданою вартістю, - Мілденберг

Республіка Колумбія, яка має другий за обсягом у Латинській Америці ринок споживачів, зацікавлена у імпорті з України продукції з високою доданою вартістю, а саме товарів авіабудівної, транспортної промисловості, гірничодобувної та енергетичної сфер, спільному виробництві альтернативних видів енергії тощо. Про це в ході зустрічі з президентом УСПП, народним депутатом, радником Президента України Анатолієм Кінахом сказав заступник міністра торгівлі, промисловості та туризму Колумбії Габріель Андре Дуке Мілденберг, повідомляє прес-служба Анатолія Кінаха.
Сторони обговорили стан і перспективи двостороннього економічного та інвестиційного партнерства, визначили пріоритетні напрями співпраці та наголосили на необхідності підсилення взаємовідносин ділових кіл обох країн.
"Економіка України має величезний промисловий, природний і кадровий потенціал та розвивається дуже динамічно. Нашими пріоритетами є наукоємні та технічно-складні галузі. Це і авіа- й суднобудування, енергетичне машинобудування. Крім того, Україна володіє розвинутим військово-промисловим сектором, ракетно-космічним й агропромисловим комплексом, транспортною інфраструктурою, освітньою сферою тощо. Ми готові поглибити співпрацю з Колумбією у цих напрямах", - сказав Кінах.
Він запропонував підписати системну угоду між представниками українського й колумбійського бізнесу, зокрема УСПП та Національною асоціацією підприємців Колумбії. Це дасть змогу встановити прямі контакти між діловими колами обох країн, сприятиме оперативному обміну інформацією, пошуку взаємовигідних напрямів партнерства та реалізації масштабних проектів.
"Враховуючи потужності видобувної промисловості Колумбії та великі поклади вугілля, Україна може брати участь у пошуково-розвідувальній роботі. Також Колумбія може скористатися вітчизняним енергетичним обладнанням для виробництва гідро- та теплової енергетики, розвитку альтернативних й відновлювальних джерел енергії. Крім того, ми готові брати участь у розбудові транспортної інфраструктури вашої країни", - зауважив президент УСПП.
У свою чергу, Габріель Андре Дуке Мілденберг сказав, що Колумбія, яка динамічно відновлює свої економічні показники, прагне розширити торговельно-економічну й інвестиційну співпрацю з Україною. "Ми дуже зацікавлені у залученні українських підприємств та технологій до видобутку вугілля, нафти й газу, відновлення транспортної інфраструктури, а також у підготовці в українських навчальних закладах спеціалістів за технічними й технологічними напрямами",- підкреслив заступник міністра торгівлі, промисловості та туризму Колумбії.