ua en ru

Колумбія буде зміцнювати співпрацю з Китаєм

Колумбія буде зміцнювати співпрацю з Китаєм Фото: президент Колумбії Хуан Мануель Сантос

Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос вважає, що зараз стосунки між державами переживають найкращий період

Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос заявив, що колумбійський уряд продовжить підтримувати сприятливі стосунки з Китаєм, а також має намір разом з китайською стороною прагнути до підвищення рівня двосторонніх відносин, повідомляє Сіньхуа.

Сантос наголосив, що нині двосторонні стосунки переживають найкращий період в історії, Китай є другим за величиною торговим партнером Колумбії, двостороннє співробітництво в торгівлі, економіці, культурі та інших галузях досягло плідних результатів і має величезний потенціал.

Лі Няньпін заявив, що Китай високо цінує розвиток відносин з Колумбією, підтримує мирний процес у цій країні і має намір приєднатися до відновлювальної роботи після конфліктів у країні. Китай готовий разом з Колумбією реалізувати домовленості, досягнуті лідерами двох країн, і виводити двосторонні відносини на новий рівень.

Як повідомлялося раніше, уряд Колумбії і представники Революційних збройних сил (FARC) попросили ООН направити в країну моніторингову місію терміном на один рік для спостереження за припиненням багаторічного конфлікту.