ua en ru

Коломойський знову "рветься" в нафтовидобуток, - експерт

Коломойський знову "рветься" в нафтовидобуток, - експерт Фото: видобуток нафти (ukrnafta.com)

Як стверджує Куюн, тільки в 2015 році підконтрольний "Привату" менеджмент вивів з "Укрнафти" близько 15 млрд гривень

Рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду може повернути контроль над "Укрнафтою" Ігорю Коломойському, незважаючи на те, що державі належить більш 50% акцій компанії. Про це заявив директор ТОВ "Консалтингова група А-95" Сергій Куюн, коментуючи очікуване на цьому тижні судове рішення.

За словами експерта, природний газ, що видобувається "Укрнафтою", з 2010 року направляється на контрольований групою "Приват" "Дніпроазот" за заниженою на 20-50% ціною.

Він також підрахував, що тільки в 2017 році недоотриманий дохід "Укрнафти" внаслідок реалізації цієї схеми склав 1,5-2,0 млрд гривень. Як стверджує Сергій Куюн, тільки в 2015 році підконтрольний "Привату" менеджмент вивів з "Укрнафти" близько 15 млрд гривень.

Експерт зазначає, що за період, протягом якого Ігор Коломойський призначав менеджмент "Укрнафти", рівень видобутку нафти компанією знизився в 2,1 рази. Вихід із ситуації директор "А-95" бачить у призначенні професійного і незалежного менеджера і введення до складу правління компанії представників НАК "Нафтогаз України".