ua en ru

Коломойський прокоментував націоналізацію Приватбанку

Коломойський прокоментував націоналізацію Приватбанку Фото: Ігор Коломойський

Коломойський подякував Кабміну і Гройсману

Колишній співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський вперше прокоментував націоналізацію банку. Про це повідомляє ТСН.

"Я хочу подякувати Кабінету міністрів і особисто Володимиру Гройсману. Як ви знаєте, внаслідок останньої хвилі клієнтської паніки, спровокованої в першу чергу діями НБУ, ми були змушені звернутися в Кабінет міністрів з пропозицією про передачу Приватбанку державі. Я вважаю, що прем'єр-міністр і його команда виявили справжню мужність, прийнявши це непросте рішення. Якщо б вони не зважилися на цей крок, це поставило б під загрозу всю фінансову систему України", - заявив він.

Він зазначив, що в Приватбанку був збалансований і забезпечений кредитний портфель, що підтверджується міжнародним аудитом.

"Однак НБУ, постійно змінюючи свої власні нормативи, вигадував все нові і нові способи штучного зниження капіталізації банку. Потім вони почали розповідати про міфічну діру в 150 млрд гривен, 97% пов'язаних кредитів, про те, що всі гроші викрадені або виведені в офшори", - додав він.

Коломойський вважає, що внаслідок прийнятого рішення не постраждали клієнти банку, і це є найголовнішим.

Нагадаємо, між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерством фінансів 21 грудня 2016 року підписаний договір про продаж 100% акцій ПАТ КБ "ПриватБанк". Таким чином, зазначений банк офіційно став державним.