ua en ru

ПриватБанк офіційно став державним, - ФГВФО

ПриватБанк офіційно став державним, - ФГВФО Фото: "Приват" уже державний офіційно

Підписано договір про продаж 100% акцій ПАТ КБ "Приватбанк" Мінфіну

Між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерством фінансів 21 грудня 2016 року підписано договір про продаж 100% акцій ПАТ КБ "Приватбанк". Таким чином, вказаний банк офіційно став державним, повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Із моменту передачі власником 100% акцій банку є держава в особі Міністерства фінансів України", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що функцією Фонду гарантування у зазначеному процесі було встановлення контролю над банком, його підготовка до переведення у державну власність та забезпечення передачі новому власнику.

Повідомляється, що протягом 72 годин було сформовано резерви під активні операції, здійснено додаткову емісію акцій та забезпечено їх розміщення, внесено зміни до статуту банку, сформовано перехідний баланс, проведено всі необхідні процедури для продажу акцій та зміни власників банку.

"Оскільки капітал Приватбанку набув від’ємного значення, Фонд гарантування продав акції цього банку Міністерству фінансів в повному обсязі за одну гривню. Таким чином, держава набула право власності на акції банку після завершення двох календарних днів із дня, наступного за днем початку процедури виведення банку з ринку згідно з Законом", - наголосили в ФГВФО.

Там також запевнили, що входження держави у капітал ПАТ КБ "Приватбанк" і подальша докапіталізація банку дозволить забезпечити виконання всіх зобов’язань перед клієнтами банку як фізичними, так і юридичними особами, зі збереженням валюти вкладів та інших умов укладених договорів.

Нагадаємо, раніше Національний банк України надав ПриватБанку кредит рефінансування у розмірі 15 млрд гривень на поповнення банкоматів.