ua en ru

Коломойський назвав Путіна рейдером

Коломойський назвав Путіна рейдером Ігор Коломойський

Український олігарх, екс-голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський назвав Президента Росії Володимира Путіна рейдером. Про це він заявив у своєму інтерв'ю The Financial Times.

Коломойський заявив, що розуміє, чому Путін захопив Крим. "Він просто скористався ситуацією", - сказав Коломойський.

"Він настільки ж рейдер, як і ми", - пояснив він.

При цьому Коломойський вважає, що термін "рейдер" швидше комплімент, ніж образа. За його словами, рейдери були як вовки, які очищали лісу, вбиваючи немічних і хворих, вживаючи їх в їжу.

Він додав: "Якщо є рейдерство, це означає, що там є умови, щоб дозволити йому статися. Закон недосконалий. Хтось не керує своєю власністю належним чином. Там це конфлікт між акціонерами".

Коломойський також запевнив, що не прив'язаний до влади і не має жодних політичних амбіцій. В інтерв'ю, яке було дано за кілька днів до його звільнення, він сказав, що він залишить посаду губернатора "хоч завтра", але "вони не дозволять мені піти". Він пояснив це тим, що, на думку людей, навесні відновляться воєнні дії.

За словами Коломойського, епоха олігархів закінчилася. "Зараз епоха одного олігарха", - сказав екс-губернатор.

Зазначимо, джерела в АПУ повідомляли, що відставка Коломойського стала результатом компромісу з Порошенком.

Також джерела в АПУ вважають, що відставкою Коломойського Порошенко погрожував Рінату Ахметову і Дмитру Фірташу, "жорсткої та швидкої розправою" у разі, якщо вони спробують збагатитися за рахунок держбюджету України.