ua en ru

Коломойський і Боголюбов не збираються виводити капітал із країни, - експерт

Якщо власники ПриватБанку вирішать його продати, то це не означає, що співвласники групи «Приват» Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов збираються вивести капітал з країни. Таку думку РБК-Україна висловив керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україну Микола Івченко.
«Їх капітал не обмежується діяльністю у банківському секторі», - підкреслив Івченко.
«Частина грошей може бути виведена, частина грошей все одно всередині країни залишиться. По-друге, йде ж постійна циркуляція між Кіпром та Україною - туди-сюди. Бувають моменти, коли виводять гроші, бувають моменти, коли знову заводять ці гроші. Вони все одно орієнтовані на українську економіку, тому не можна вважати, що ці гроші підуть безповоротно з країни. Вони все одно будуть вкладатися в якісь бізнес проекти в різних галузях», - зазначив експерт.
«Будь-який банк може бути теоретично проданий, якщо його власники вирішили піти на цю операцію. Нічого дивного в цій операції (продажу) я не бачу», - зазначив Івченко, додавши, що «питання в тому, хто є покупцем: іноземні це учасники або українські?».
Версія про те, що покупцем ПриватБанку може стати великий російський капітал, Івченко, за його ж словами, не дивує, «тому що Росія останнім часом досить агресивно скуповує активи, і не тільки на території колишніх країн СНД, а й у межах Центральної Європи та Східної Європи».
Івченко не став оцінювати приблизну вартість ПриватБанку, зазначивши лише, що, оскільки банківська система починає відновлюватися, продаж банку може стати вигідною для нинішнього його власника і «ціна може бути непогана».