ua en ru

Мінфін підтримав Міндоходів в боротьбі за адміністрування єдиного соцвнеску

Міністерство фінансів підтримало внесення змін до Бюджетного кодексу України, згідно з яким на законодавчому рівні за Міністерством доходів і зборів закріплюється функція адміністрування єдиного соціального внеску та визначені технічні регламенти її виконання. Про це йдеться у висновках до законопроект No.2800 бюджетного комітету Верховної Ради.

"Міністерство фінансів України у своєму експертному висновку до законопроекту зазначає, що підтримує прийняття законопроекту, а реалізація його положень не впливатиме на доходи бюджету", - уточнюється в документі.

Слід зазначити, що зараз другого читання очікують законопроекти №2833, 2834, 2835 (як і у випадку з № 2800 автори - Віталій Хомутиннік та Сергій Клюєв), розроблені для узгодження положень Податкового, Митного кодексу, закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", інших законодавчо-правових актів зі зміною в системі органів виконавчої влади, власне - зі створенням Міндоходів та наданням йому, зокрема, функцій адміністрування єдиного соцвнеску згідно указу Президента України від 18.03.13 № 141/2013.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, КПУ та т.зв. "газова" група в ПР активно противляться передачі функції адміністрування ЄСВ від Пенсійного фонду до Міндоходів.