ua en ru

Колектив заводу "Екстра" вимагає повернути керівника Керницького

Колектив заводу "Екстра" вимагає повернути керівника Керницького Фото: акція протесту працівників заводу "Екстра"

Акція протесту працівників заводу "Екстра" ПАТ "Укрмедпром" відбулася сьогодні, 4 жовтня, під стінами Міністерства охорони здоров'я України, передають українські ЗМІ.

Як наголошується, протестувальники вимагали пояснень, чому звільнили керівника підприємства Костянтина Керницького, який, на їхню думку, успішно справлявся зі своїми обов'язками, і призначили на його посаду Олександра Коваленка. Колектив хотів домогтися зустрічі з тимчасово в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун.

Колектив заводу "Екстра" вимагає повернути керівника Керницького

"Людина (Костянтин Керницький, - ред.) прийшов на підприємство тимчасово виконуючим обов'язки. 4 вересня 2015 року він був призначений і домовився з контр-агентами про розстрочення, домовився з податковою службою, знайшов мирові умови і до кінця року нам виплатили зарплату. Від початку 2016 року ми своєчасно, не дивлячись на те, що підприємство не стабільне, отримували зарплату, ми розрахувалися з боргами. Підприємство встало з колін, завдяки особистому внеску нашого керівника, ну і, звичайно, завдяки всьому колективу нашого заводу", - говорить начальник відділу кадрів заводу "Екстра" Корнієнко Наталія.

Вона зазначає, що 28 вересня їм повідомили, що Кернецького звільняють і призначають нового керівника, при цьому ніхто не пояснив, чому це сталося.

"Сьогодні ми приїхали сюди, щоб звернутися у вищі органи, щоб нам пояснили, чому так відбувається, адже ефективність нашого керівника на обличчя, ми можемо апелювати фактами і цифрами, які викладені в нашій скарзі. Всі, хто сюди приїхали – це працівники підприємства, ніхто нас не просив, ми просто хочемо дізнатися, чому так сталося, що знову міняють керівника", - уточнює Наталія Корнієнко.

Вона також повідомила, що новим керівником заводу "Екстра" призначили Олександра Коваленка, який, за її словами, свого часу вивів з ладу Триліський спиртзавод Київської області. Більше того, за її даними, після свого призначення Коваленко намагався рейдерським способом потрапити на підприємство, заручившись допомогою людей зі зброєю і без розпізнавальних знаків, але співробітники заводу не пустили його.

Колектив заводу "Екстра" вимагає повернути керівника Керницького

Як зазначає видання, звільнений Костянтин Керницький також не розуміє ситуацію, що склалася.

"За короткий час були досягнуті успіхи, вдалося вивести завод у прибуток. Але в той момент, коли змінилося керівництво "Укрпромспирту" з'явилися складнощі з укладенням договорів, я звернувся з письмовим проханням до голови "Укрмедпрому" Тетяни Ткачик, після чого послідувало це незрозуміле звільнення", - говорить Керницький.

Він також розповів, що має намір звертатися до суду, тому що, колектив його підтримує і налаштований рішуче.

Колектив заводу "Екстра" вимагає повернути керівника Керницького

За даними ЗМІ, в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не вийшла до протестувальників, хоча в цей час перебувала на робочому місці. Замість неї вийшов помічник, який сказав, що дії людей ні до чого не призведуть, оскільки на прийом до Супрун потрібно записуватися заздалегідь. Він також запропонував протестувальникам зустрітися з юристом, але люди відмовилися. Колектив обурений і відмовляється працювати в умовах, що склалися. Вони підкреслили, що продовжать свої акції, і хоче особисто почути пояснення від Уляни Супрун.