ua en ru

Колектив Украероруху просить підпорядкувати підприємство першому віце-прем'єру України

Рада державного підприємства з обслуговування повітряного руху України (Украерорух) просить підпорядкувати підприємство першому віце-прем'єр-міністру України до стабілізації ситуації в країні.

Рада Державного підприємства з обслуговування повітряного руху України (Украерорух) просить підпорядкувати підприємство першому віце-прем'єр-міністру України до стабілізації ситуації в країні. Про це повідомила прес-служба Украероруху.

"Неоднозначна ситуація склалась навколо Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) після підписання наказу міністра інфраструктури України від 26.05.2014 № 78/о про відсторонення Юрія Чередніченка від виконання посадових обов'язків генерального директора. Колектив Украероруху обурили кулуарність, поспішність і безпідставність цього рішення та кандидатура Сергія Здоровця на посаду виконуючого обов'язки керівника підприємства", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, всеукраїнська профспілка "Федерація профспілок авіаційних диспетчерів України" та всеукраїнська профспілка "Федерація профспілок авіапрацівників радіолокації, радіонавігації і зв'язку України" звернулись із відкритим листом до новообраного Президента України та прем'єр-міністра України з вимогою "припинити руйнівні для транспортної галузі процеси".

Прес-служба підприємства нагадує, що 4 травня 2014 р. о 7:20 відбулось силове захоплення головного офісу Украероруху, здійснюване за участю заступника міністра інфраструктури Петра Пінкаса в супроводі батальйону спеціального призначення "Київ-1", щоб забезпечити доступ на підприємство Сергієві Здоровцю.

"Проте на підставі ухвали Дарницького районного суду про відміну призначення його на посаду колектив змусив усіх цих людей залишити приміщення Украероруху", - йдеться у повідомленні.

"У зв'язку з цим, 5 травня 2014 р. відбулось позачергове засідання Ради підприємства, рішенням якої Украерорух вимагає від уряду розслідувати факт збройного захоплення головного офісу, відмінити наказ Мінінфраструктури про відсторонення Юрія Чередніченка та звертається до Президента й РНБО терміново підпорядкувати Украерорух першому віце-прем'єр-міністрові України до стабілізації ситуації в Україні. Це необхідно для надійності функціонування Об'єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху України, підрозділи якої безпосередньо задіяні в антитерористичній операції на сході", - йдеться у повідомленні.

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) створене у 1992 р. Підприємство займається обслуговуванням повітряного руху, організаціям потоків повітряного руху, організація і менеджмент повітряного простору, радіотехнічним забезпеченням зв'язку, навігації і спостереження, забезпечення метеорологічною та аеронавігаційною інформацією всіх видів польотів у зоні своєї відповідальності, що охоплює 5 районів польотної інформації загальною площею 776 265 кв. км