ua en ru

Колектив Миколаївського морпорту просить НФ втрутитись у ситуацію на підприємстві

Колектив Миколаївського морпорту просить НФ втрутитись у ситуацію на підприємстві Фото: Миколаївський морський порт

На підприємстві заявляють, що Миколаївський морський порт руйнується

Колектив Миколаївського морського торгівельного порту (ММТП) просить народних депутатів від "Народного фронту" втрутитись у ситуацію на підприємстві. Про це йдеться у відповідному зверненні профспілки працівників морського транспорту ММТП, опублікованому на сторінці підприємства у соцмережі Facebook.

"Останнім часом в Миколаївському морському порту склалася ситуація, коли нинішнє керівництво Філії завело в порт і призначило на керівні посади людей, які жодного дня не працювали в порту, і фактично в Філії вкоренилася практика "смотрящих". Багатотисячний колектив порту обурений тим, що одна з істотних дій нового керівництва – це звільнення професіоналів, які працювали багато років при різної владі та які знають свою роботу, а нові кадрові призначення - це близько 70-ти не професіоналів портової галузі", - йдеться у зверненні.

На підприємстві заявляють, що Миколаївський морський порт руйнується. Зазначається, що звільнено майже 100 працівників, з яких близько 50 кадрових портовиків з великим досвідом роботи. Вони звернулися вже до суду щодо захисту своїх трудових прав.

"Ми маємо факти судових рішень по задоволенню вимог щодо трудових прав працівників – членів нашої профспілки з виплатою грошових коштів в якості компенсації за порушення цих прав. Це свідчить, що дії так званої команди наносять значні фінансові збитки Філії", - наголошується у зверненні.

Крім того, трудовий колектив та ветерани праці порту просять допомоги у зв’язку з ситуацією навколо заборони начальником Миколаївської філії ДП "АМПУ" Козонаком В.М. здійснювати підприємницьку діяльність на території порту ТОВ "Метал Стивідорінг Компані", яка перевантажує металопродукцію українського виробника – ТОВ "Метінвест Шіппінг".

"Ми не розуміємо підстав та причин такої поведінки керівників МФ ДП "АМПУ" та вважаємо такі дії незаконними та такими, що суперечать основним принципам господарювання – свободі підприємницької діяльності та забезпечення державою рівного права та можливостей для використання підприємцями матеріально-технічних ресурсів", - йдеться у заяві.

altalt

На підприємстві підкреслюють, що звернення до міністра інфраструктури України Володимира Омеляна і АМПУ не принесли позитивного результату.

"Висловлюючи думку членів профспілки і враховуючи те, що призначення керівного складу МФ ДП "АМПУ" підписує керівник Міністерства інфраструктури України – квота партії "Народний фронт", звертаємось саме до вас як до членів партії с проханням звернути увагу на події, що відбуваються на підприємстві та висловити наші думки керівництву партії, яку хочуть зганьбити діями проти багатьох родин, які вже завтра можуть залишитись без коштів для існування", - резюмували автори звернення.