ua en ru

Колектив "БРСМ-Нафти" буде пікетувати Кабмін і ГПУ з вимогою звільнити Насірова

Колектив "БРСМ-Нафти" буде пікетувати Кабмін і ГПУ з вимогою звільнити Насірова Фото: прес-конференція представників компанії "БРСМ-Нафта"

Колектив мережі АЗС "БРСМ-Нафта" буде протестувати проти "рейдерського захоплення" компанії, що здійснюється Державною фіскальною службою. Про це сьогодні, 29 листопада, на прес-конференції повідомили представники компанії.

Зокрема, завтра робітники мережі АЗС будуть пікетувати Кабмін, пройдуть ходою до ГПУ, під стінами якої продовжать акції протесту. Колектив заявляє, що буде вимагати зупинити "рейдерську атаку" на "БРСМ-Нафту" з боку ДФС і звільнити голову відомства Романа Насірова через "причетність до атаки на компанію "БРСМ-Нафта".

"Компанія "БРСМ-Нафта" входить в топ-100 найбільших платників податків України. Незважаючи на це влада України знищує приватну компанію "БРСМ-Нафта" з американськими інвестиціями. Звертаємося до президента України Петра Порошенка з проханням виступити гарантом приватної власності і зупинити знищення "БРСМ-Нафта" руками голови ДФС Романа Насірова. Шкода, що, прикриваючись демократією, влада вбиває приватний бізнес. Темою знищення "БРСМ-НАФТА" вже зацікавилися провідні журналісти США, як блогери, так і автори The New York Times, вони вже отримали свої коментарі. Ви пам'ятаєте минулорічну атаку на "БРСМ-НАФТА", яка почалася з вибухів у Переяслав-Хмельницькому районі і закінчилася терактом на нафтобазі. На сьогодні ці злочини, які забрали життя 12 людей, навмисне не розслідуються. При цьому ми бачимо спроби ухилитися від відповідальності при явних доказах тероризму (знайдені вибухові речовини, годинникові механізми і залишки тротилу)", - заявив засновник компанії "Стейт Ойл" (управляюча компанія мережі АЗС "БРСМ-Нафта") Ревко Ігор.

За його словами, компанію "БРСМ-Нафта" хочуть відібрати рейдери і в цьому їм допомагає влада.

"1 листопада 2016 генеральний прокурор України Юрій Луценко через свою Facebook-сторінку відверто і відкрито дав команду вбивати мою компанію. Фактично, він закликав націоналізувати приватний бізнес з іноземними інвестиціями. Пан Насіров ігнорує рішення судів, які зобов'язали працівників податкової розблокувати підприємства "БРСМ-Нафта". Компанії відмовляють у відкритті кримінальних справ проти співробітників податкової міліції з очевидних і зафіксованих фактів: побиття, перевищення повноважень та невиконання рішень судів. "БРСМ-Нафта" щодня несе величезні збитки. Сьогодні юрби озброєних людей на нафтобазах почали красти сотні тонн палива з резервуарів і сховищ. Це удар нижче пояса всієї інвестиційної привабливості України. Жоден інвестор у світі не вкладе гроші в країну, де влада націоналізує приватну власність", - додав Ігор Ревко.

Директор департаменту стратегічного маркетингу компанії "Стейт Ойл" Олександр Мельничук у свою чергу зазначив, що 30 листопада колектив компанії починає масові акції протесту, працівники компанії пройдуть ходою від уряду до ГПУ.

"Готові передати панові Луценку документи, що підтверджують причетність голови ДФС Насірова до спланованої рейдерської атаки на компанію "БРСМ-Нафта". Знищення компанії - тривожний сигнал для Євросоюзу, який чекав від України реформ і подолання корупції. "БРСМ-Нафта" направила листи до посольства та на адресу керівництва США, великої Британії та країн ЄС", - повідомив він.

За словами директора юридичної компанії "Лекс Груп" Людмили Машіиної, ДФС в цій ситуації ігнорує закони і рішення суду.

"Безкарність працівників ДФС вийшла за рамки правового поля. Зараз у нас є вже 5 рішень судів, вони вже вступили в законну силу і зобов'язують ДФС повернути конфісковане майно і роблять неможливим подальше перебування працівників ДФС на території підприємств "БРСМ-НАФТА". ДФС жодним чином не виконує ці судові рішення", - підкреслила юрист.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, від рейдерських атак з боку чиновників в Україні в цьому році постраждало понад 2600 підприємств. Окрім ситуації на "БРСМ-Нафті", найбільш гучними "рейдерськими захопленнями" сталі "атаки" на ВАТ "Житомирські ласощі" і на одеську стивідорну компанію "Трансінвестсервіс".

Мітинг під Кабінетом міністрів почнеться о 9:00.