ua en ru

Кількість жертв вибуху на шахті в КНР зросло до 34 людей

За останніми даними, число жертв вибуху на шахті в провінції Юньнань в КНР зросло до 34 людини, серед яких виявилися і рятувальники, передає китайське інформаційне агентство "Сіньхуа". 10 листопада, коли стався інцидент, повідомлялося про 19 загиблих гірників. У шахті вибухнув рудничний газ.
Як зазначили представники місцевої влади, шахта вже більше півроку працювала в "нелегальному режимі". Так, ліцензія на діяльність була відкликана відповідними органами ще рік тому. У квітні 2011 р. управління, що здійснює нагляд за шахтами провінції Юньнань, зажадало припинити видобуток вугілля на даному об'єкті.
На даний момент на шахті все ще ведеться рятувальна операція (9 гірників залишаються під завалами). У ній беруть участь 30 пожежних, 100 професійних співробітників екстрених служб і 300 медичних працівників. Крім того в операції задіяно 30 машин швидкої допомоги і 6 пожежних розрахунків.
Рятувальникам ще потрібно розчистити 181-метрову секцію в тунелі. Велике скупчення метану в цій галузі ускладнює рятувальну операцію.