ua en ru

Кількість жертв війни в Сирії наближається до 70 тис. осіб, - ООН

Кількість загиблих в конфлікті в Сирії з усіх його сторін наблизилося до 70 тис. Про це заявила верховний комісар Організації об'єднаних націй (ООН) з прав людини Наві Піллей, передає радіо "Свобода". Виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН на тему захисту цивільних в сирійському конфлікті, вона підкреслила, що глибокі розбіжності між членами Ради безпеки призвели до бездіяльності ООН в цьому питанні, а це, в свою чергу, призвело до катастрофічних наслідків, і свою ціну за це заплатили цивільні з обох сторін конфлікту.

Піллей також знову закликала Раду безпеки передати справу щодо подій у Сирії на розгляд Міжнародного кримінального суду.

Росія і Китай як постійні члени Ради безпеки ООН із правом вето вже тричі блокували ухвалення резолюцій по Сирії, які передбачали можливість введення санкцій проти сирійської влади.

У Сирії з березня 2011 р. триває збройне протистояння влади і опозиції. Опозиція вимагає відставки Президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві по відношенню до мирного населення. Відзначимо, що Асад неодноразово заявляв, що не має наміру добровільно залишати посаду. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних ісламських терористів", підтримувані за кордону.

Читайте також: Сирійська опозиція заявила, що готова до діалогу з урядом Башара Асада