ua en ru

Кількість жертв торнадо в штаті Міссурі збільшилася до 116 осіб

Кількість загиблих в результаті торнадо, що пронісся над м.Джоплін (штат Міссурі, США) зросло до 116 чоловік. У штаті оголошено режим надзвичайного стану, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.
Напередодні повідомлялося про 89 загиблих.
Деякі райони Джопліна повністю зруйновані. Його жителі позбавлені електрики та телефонного зв'язку. Губернатор штату Міссурі Джей Ніксон попередив про можливе поновлення проявів стихії. "Я закликаю жителів штату Міссурі уважно стежити за прогнозами погоди і слідувати інструкціям і попередженням служби порятунку. Смертоносні бурі все ще рухаються в межах нашого штату", - заявив він.
Це вже не перше американське місто, вражене стихійним лихом. У квітні 2011 р. торнадо та урагани пройшли через декілька штатів США на півдні і південному сході країни (Алабама, Міссісіпі, Джорджії, Вірджинії, Арканзасі і Теннессі). Найбільшого збитку завдано Алабамі, де загинули не менше 266 осіб. Загальне число жертв перевищило 350 чоловік. Не менш 1 тис. 700 осіб постраждали. У ряді штатів через стихію було оголошено надзвичайний стан. Кілька тисяч будинків залишилися без електрики. Уряду США для допомоги рятувальникам довелося направити солдатів Національної гвардії.