ua en ru

Кількість жертв аварії порома у Південній Кореї збільшилася до 259 осіб

Кількість загиблих на південнокорейському поромі "Севол" збільшилася до 259 осіб.

Кількість загиблих на південнокорейському поромі "Севол" збільшилася до 259 осіб, передає Yonhap.

Водолази виявили на затонулому судні ще 11 тел. Через 19 днів після затоплення порома зниклими без вісті числяться 43 людини.
Тіла були виявлені після перерви операції на ніч у зв'язку з сильним вітром і високими припливами. Водолази обстежили 61 з 64 відсіків, де найбільш ймовірно перебування людей. У загальній складності "Севол" має 111 відсіків. Після перевірки відсіків водолази планують оглянути громадські місця - коридори, сходи, магазини, галереї.

Всього на борту затонулого біля острова Чеджу порома "Севол" перебували 476 осіб. Більшість з них - студенти та школярі.
Основною версією трагедії є помилка при управлінні судном. Стояв біля штурвала людина перед аварією різко змінив курс, чому знаходилися в трюмі 180 автомобілів і вантажівок, а також близько 1,1 тис. т вантажу перемістилися на одну сторону і судно почало кренитися. За даними корейських ЗМІ, зрозумівши масштаби того, що сталося, капітан та його помічники одними з перших покинули судно.

Під час допиту членів екіпажу з'ясувалося, що під час аварії поромом керував третій помічник. Капітан повернувся в кабіну управління після того, як судно почало тонути. Він арештований.

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе назвала неприпустимою поведінку капітана і деяких членів екіпажу під час аварії. Вона заявила, що крах судна еквівалентно вбивства.