ua en ru

Кількість жертв заворушень у Одесі від 2 травня досягло 47 чоловік

Кількість жертв трагедії в Одесі 2 травня зросла до 47. Сьогодні вранці в лікарні помер 34-річний реконструктор Євген Лосинський,

Кількість жертв заворушень в Одесі 2 травня зросла до 47. Сьогодні вранці в лікарні помер 34-річний реконструктор Євген Лосинський, повідомляє місцеве видання "Думская.net".

Про це повідомив батько одесита Лука Лосинський.

Євген отримав вогнепальне поранення у живіт у ході зіткнення на Грецькій площі. Його госпіталізували в хірургічне відділення міської клінічної лікарні №11. Лікарі 9 днів боролися за життя чоловіка, але нічого зробити не змогли. У Лосинского залишилася дочка.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі на Соборній площі зібралися фанати футбольних клубів "Чорноморець" (Одеса) і "Металіст" (Харків), щоб пройти маршем у Центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, де на стадіоні "Чорноморець" повинен був відбутися матч.

До них приєдналися громадяни, в руках яких були прапори України. Після виконання гімну України колона розпочала рух, коли з боку Олександрівського проспекту з'явилися прихильники федералізації. Почалися сутички.

В результаті бійки на вулиці загинули 4 людини. Потім проросійських активістів відтіснили в Будинок профспілок на Куликовому полі Одеси. Там сталася пожежа. В результаті пожежі загинули близько 46 проросійських активістів.

В лікарні Одеси звернулося 214 осіб, постраждалих в ході масових заворушень 2 травня.

Міліція відкрила 10 кримінальних проваджень за підсумками заворушень в Одесі.

Також міліція після зіткнень затримала більше 150 осіб. Незабаром у МВС України заявили про те, що більшість затриманих після зіткнень в Одесі - громадяни Росії або жителі Придністров'я. Пізніше служба безпеки України повідомила, що серед затриманих росіян - три людини.

4 травня перед будівлею міського УВС зібралися сотні одеситів. Вони увійшли в будинок і вимагали від міліції звільнення затриманих учасників зіткнень 2 травня. До вечора вдалося домогтися звільнення кількох десятків людей.

Російські влади в одеських події звинуватили київська влада. Депутати Держдуми планують звернутися в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі у зв'язку з ситуацією на Україні. Парламентарії вважають, що дії української влади в Одесі, Слов'янську і Краматорську можна кваліфікувати як розв'язання громадянської війни і геноцид.