ua en ru

Кількість українських відвідувачів заборонених російських сайтів знизилося більш ніж у два рази

Кількість українських відвідувачів заборонених російських сайтів знизилося більш ніж у два рази Фото: знизилася кількість українських відвідувачів російських сайтів

Раніше кількість українських відвідувачів російських сайтів становило 25 млн чоловік в день

Кількість українських відвідувачів російських сайтів за два тижні скоротилася до 12 млн чоловік в день. Про це свідчать дані статистики сервісу LiveInternet.

"Українська аудиторія російських сайтів за 2 тижня скоротилася більш ніж у два рази - з 25 млн до 12 млн на день, і продовжує падати далі. Про це свідчать дані статистики сервісу LiveInternet", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно зі статистикою, прямі переходи на російські сайти українських користувачів впали з 25 млн. до 10 млн. Проте в теж час істотно зросла кількість переходів з Нідерландів, США та Німеччини.

"Що може про використання VPN-сервісів, які перенаправляють трафік з України в Росію через ці країни. Загальне зростання аудиторії з цих трьох країн склав 2 млн, тому можна зробити грубе припущення, що загальна українська аудиторія російських сервісів скоротилася з 25 млн до 12 млн", - говориться в дослідженні.

altalt

Фото: зміна української аудиторії російських сайтів

Нагадаємо, раніше голова СБУ Василь Грицак заявив, що в російських соціальних мережах "Вконтакте" і "Однокласники" налічувалося близько 800 антиукраїнських спільнот.