ua en ru

Кількість працівників Мін'юсту скоротилася на 20%, - Гецадзе

Кількість працівників Мін'юсту скоротилася на 20%, - Гецадзе Фото: Гія Гецадзе

основні принципи роботи Мін'юсту - максимальна відкритість і мінімум документообігу і бюрократії

Кількість працівників Міністерства юстиції України скоротилася на 20%, а центрального апарату міністерства - на 30%. Про це заявив заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе сьогодні в ході засідання колегії Міністерства юстиції України за участю прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Політика Міністерства юстиції за останній час кардинально змінилася. По-перше, ми поставили за мету перевірити професійну придатність всього керівного складу відомства від заступника міністра до керівників управління в районах. За перший період кількість співробітників міністерства скоротилася на 20%, а центрального апарату на 30% скоротилася", - сказав Гецадзе.

Крім того, за його словами, проводити перевірте керівного Мін'юсту
допомагають приватних організації, зокрема Ernst&Young.

"З їх допомогою ми зробили тестування наших начальників в областях, і з 85 начальників довелося звільнити 47. Потім ми провели перший в історії відкритий конкурс на ці 47 посад і отримали 380 кандидатів. Шляхом співбесіди довелося призначити більше половини тих людей, які в нашій системі не працювали", - заявив Гецадзе.

Він зазначив, що основні принципи роботи Мін'юсту сьогодні - це
максимальна відкритість і мінімум документообігу і бюрократії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні закриють 18 в'язниць.