ua en ru

Кількість випадків незаконного вивозу авто за кордон зросла на 37% в 2016

Кількість випадків незаконного вивозу авто за кордон зросла на 37% в 2016 Фото: у 2016 році зросла кількість незаконного переміщення автомобілів

Дана тенденція спостерігається на кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим

В 2016 році відзначається активізація протиправної діяльності з незаконного переміщення автотранспорту через державний кордон. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Загальна кількість виявленого та вилученого автотранспорту з підробленими, несправними документами, а також номери агрегатів яких не відповідають записам у реєстраційних документах, зросла на 37%", - йдеться в повідомленні.


Наголошується, така тенденція спостерігається і на адміністративному кордоні Херсонської області з тимчасово окупованої території АР Крим, де кількість виявленого та вилученого автотранспорту збільшилася в 7 разів порівняно з минулим роком.

"Основними способами незаконного переміщення автотранспорту є використання дійсного оформленого доручення (виданого) на материковій частині України без присутності власника автомобіля", - зазначається в повідомленні.

За даними ДПС, на сьогоднішній день виявлено і не допущено ввезення на материкову частину України 104 автомобіля, з них 76 – за підробленими дорученнями на право керування транспортними засобами, 28 – з невідповідністю реєстраційних документів VIN-коду автомобіля.

Нагадаємо, раніше прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що огляд митних товарів з 1 серпня 2016 року буде відбуватися з відеофіксацією.