ua en ru

Кількість подорожуючих за кордон через аеропорт "Київ" за півроку виросла на третину, - Тупальський

Кількість подорожуючих за кордон через аеропорт "Київ" за півроку виросла на третину, - Тупальський Аеропорт "Київ" (фото: iev.aero)

Більше 90% подорожуючих за кордон через Жуляни летіли до країн ЄС

Кількість подорожуючих за кордон через аеропорт "Київ" (Жуляни) за півроку збільшилась на третину завдяки безвізу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив в.о. начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський.

Так, з 11 червня 2017 року кордон на виїзд в аеропорту перетнуло близько 330 тисяч громадян, а на в’їзд – більше 360 тисяч.

"Це на третину більше, ніж за аналогічний період минулого року! Це, в середньому, – 2 тисячі чоловік на добу!" – написав Тупальський.

За його словами, більше 90% подорожуючих за кордон через Жуляни летіли до країн ЄС. Найбільш популярні європейські напрями – Будапешт, Варшава, Вроцлав, Гамбург, Нюрнберг, Познань та Рим.

"І ми розуміємо, що це лише початок. Значна кількість українців ще просто не встигла отримати біометричні паспорти. Тому кількість громадян України, що вільно подорожують до країн ЄС, буде невпинно зростати", – додав керівник митниці.