ua en ru

Кількість постраждалих при вибуху на хімзаводі в Іспанії зросла до 30 осіб

Кількість постраждалих при вибуху на хімзаводі в Іспанії зросла до 30 осіб Фото: швидка допомога

Пожежники продовжують гасити пожежу на заводі

У місті Арганда-дель-Рей на хімічному підприємстві Requimsa прогриміла серія вибухів, в результаті яких постраждали близько 30 осіб, 3 з них у дуже важкому стані. Про це повідомляє El Pais.

"Троє серйозно поранених лікуються в лікарнях на південно-сході. Вони отримали опіки 30% тіла. Решта отримала порізи та інтоксикацію", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, пожежники все ще гасять вогонь і фіксують вибухи. Так, другий вибух був значно сильніший, він стався через кілька хвилин після першого. Вибухи були чутні в десятках кілометрів на північ, великий стовп диму на місці інциденту видно з відстані кількох кілометрів.

Незважаючи на димову завісу, в Міністерстві охорони навколишнього середовища заявили, що вимірювання якості повітря в декількох кілометрах від інциденту, показують, що ризику токсичного отруєння немає.

Також, рятувальники евакуювали кілька навчальних центрів, які знаходяться в районі підприємства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іспанії, недалеко від Мадрида, стався вибух на хімічному заводі Requimsa. Цивільна гвардія евакуює людей в районі 500 метрів від місця вибуху. Для ліквідації наслідків вибуху задіяні 11 рятувальних екіпажів.