ua en ru

Кількість загиблих від повені в Непалі збільшилася до 111 осіб

Кількість загиблих від повені в Непалі збільшилася до 111 осіб Фото: жертв повені в Непалі вже 111

35 людей вважаються зниклими без вісті в результаті повені в Непалі

Кількість жертв повені і зсувів в Непалі збільшилася до 111 людей, ще 35 людей вважаються зниклими без вісті. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ Непалу, передає місцеве видання Kathmandu Post.

Глава відомства Джанардано Шарму заявив, що близько 80% земель в районах, постраждалих від повені, були затоплені. За його словами, повені, викликані зливовими опадами, зруйнували тисячі будинків.

Міністр розповів, що влада почала роздавати по 200 тис. рупій кожному з найближчих родичів загиблих в результаті лиха і по 10 тис. рупій кожній родині, оселі яких був зруйнований.

Міністерство залучило понад 26 тис. осіб, включаючи співробітників служби безпеки, для пошуково-рятувальних операцій. У постраждалих від повені районах були мобілізовані сім вертольотів Непальської армії і шість вертольотів приватних компаній разом з гумовими човнами і моторними човнами.

Нагадаємо, з 11 серпня в результаті сильних дощів в Непалі затопило кілька районів, також зійшли зсуви. Спочатку повідомлялося про 30 загиблих від стихійного лиха.