ua en ru

Кількість переселенців із зони АТО і Криму досягла 769 тис. людей

З районів проведення антитерористичної операції на Донбасі і тимчасово окупованого Криму переселено майже 769 тис. людей. Про це в ході брифінгу заявила глава прес-служби ДержНС Наталія Бистра, передає кореспондент РБК-Україна.

"За даними міжвідомчого кордінаціонного штабу, який працює на базі ДержНС починаючи із 6 червня минулого року, з районів проведення АТО і тимчасово окупованої території АР Крим до інших регіонів переселено 768 тис. 881 людина. Це більше 437,5 тис. сімей, 139 тис. дітей і 347,5 тис. людей з обмеженими можливостями", - заявила Бистра.

"Станом на сьогодні, починаючи із 28 січня 11 тис. 462 людини, в тому числі 2 тис. 246 дітей і 348 осіб з обмеженими можливостями, були вивезені і залишили самостійно населені пункти Донецької та Луганської областей", - повідомила Бистра.

Також, за її словами, тільки за останні дні небезпечні райони на сході України залишили 335 місцевих жителів, серед яких 7 дітей дошкільного віку та 5 осіб, які не могли самостійно пересуватися.

Нагадаємо, 2 березня Президент України Петро Порошенко підписав закон України №189-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права на спадкування", схваливши таким чином спрощення оформлення спадщини для переселенців з Донбасу та Криму.

Як повідомлялося, за даними місії ООН з прав людини, в Україні налічується більше 1 млн зареєстрованих переселенців, 60% з яких є пенсіонерами.