ua en ru

Кількість мігрантів у світі становить 232 млн осіб, - ООН

Кількість мігрантів у світі становить 232 млн осіб, це 3,2 % населення землі. Про це йдеться в новій доповіді Департаменту ООН з економічних і соціальних питань, повідомляє прес -служба ООН.

Кількість мігрантів у світі становить 232 млн осіб, це 3,2 % населення землі. Про це йдеться в новій доповіді Департаменту ООН з економічних і соціальних питань, повідомляє прес -служба ООН.

У доповіді говориться, що число людей, що живуть за межами своїх країн сьогодні, - більше, ніж будь-коли в історії. Найстрімкіше зростання армії мігрантів спостерігається в Азії, а США як і раніше - найпривабливіша для мігрантів країна. Найбільше число мігрантів зосереджено в 10 країнах, включаючи США, Російську Федерацію, Німеччину і Саудівську Аравію. А найбільші потоки мігрантів перетинають кордон між Мексикою та США.

У США проживають 45,8 млн мігрантів, в Росії близько 11 млн офіційно зареєстрованих мігрантів. Далі йдуть Німеччина (9,8 млн), Саудівська Аравія (9,1 млн), ОАЕ (7,8 млн) і Великобританія (7,8 млн). У топ-10 також увійшли Франція (7,4 млн), Канада (7,3 млн), Австралія (6,5 млн) і Іспанія (6,5 млн).

У десятці головних міграційних коридорів - Росія - Україна (3,5 млн мігрантів), Україна - Росія (2,9 млн), Казахстан - Росія (2,5 млн). Всього ж, згідно з доповіддю ООН, в 2013р. за межами рідної країни проживають 232 млн чоловік або 3,2% всього населення Землі.

Директор відділу з народонаселення Джон Уїлмот (на фото), представляючи доповідь, зазначив , що більшість мігрантів - це жителі країн, що розвиваються, однак вони не завжди відправляються шукати кращої долі в багаті країни. За даними ООН, в Європі та Азії осідає майже однакову кількість мігрантів: відповідно 72 і 71 ​​млн. осіб. На ці регіони припадає дві третини загальної кількості міжнародних мігрантів.

В Азії, починаючи з 2000 року, число приїжджих з інших країн збільшилася на 20 млн. Це пояснюється зростаючим попитом на робочу силу в нафтовидобувних країнах Азії, що переживають бурхливий економічний ріст , таких як Малайзія . Сінгапур і Таїланд.

Також результати дослідження показують, що 74 % мігрантів в працездатному віці, від 20 до 64 років. Жінки складають 48% від усієї кількості міжнародних мігрантів.

Доповідь була підготовлена ​​напередодні глобального саміту з міграції та розвитку, який відбудеться 3-4 жовтня в рамках 68- ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Його завдання - визначити конкретні заходи щодо зміцнення співробітництва в галузі оптимізації позитивного впливу міграції для самих мігрантів і приймаючих країн та зменшення її негативних наслідків.