ua en ru

Кількість лісових пожеж в Україні зросла вдвічі, - Чечоткін

Кількість лісових пожеж в Україні зросла вдвічі, - Чечоткін Фото: Микола Чечоткін (УНІАН)

Тільки за 2 тижні серпня ДСНС зафіксувала майже 5 тис. загорянь

За період з 1 по 14 серпня пожежно-рятувальні підрозділи Держслужби з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС України ліквідували 4 759 тис. пожеж, на яких врятовано 26 людей. Про це заявив глава ДСНС Микола Чечоткін, передає прес-служба відомства.

За словами Чечоткіна, в лісових масивах країни кількість пожеж збільшилась майже в 2 рази, а площа - в 5,5 рази. Найбільша кількість пожеж в державному лісовому фонді виникло в Запорізькій, Херсонській, Луганській та Харківській областях.

"За перші два тижні серпня в природних екосистемах кількість пожеж зменшилася на 12% порівняно з аналогічним періодом попереднього року, а площа, пройдена вогнем - на 9%. В три рази зменшився показник кількості пожеж на торфовищах", - додав Чечоткін.

Нагадаємо, ДСНС попереджає про надзвичайну і високої пожежної небезпеки в Україні.

15-18 серпня у Харківській, Луганській, Донецькій, Полтавській, Черкаській, Кіровоградській, Запорізькій, місцями Херсонської, Миколаївської, Сумської, 15-16 серпня і Волинській областях надзвичайна (5 класу), на решті території (крім Закарпаття та Одеській) очікується висока (4 класу) пожежна небезпека.