ua en ru

Кількість квартирних крадіжок в 2015 р. зросла на 10%, - МВС Києва

Кількість квартирних крадіжок в 2015 р. зросла на 10%, - МВС Києва Фото: квартирні грабежі

За 4 місяці 2015р. вже зареєстровано 143 726 грабежів

За останні кілька місяців 2015 р. в Україні збільшилася кількість квартирних крадіжок, в порівнянні з 2014 р. Про це в ході прес-конференції заявив начальник Департаменту Державної служби охорони при МВС України генерал-майор міліції Сергій Будник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Приводом для нашої зустрічі стало проведення, згідно з дорученням міністра МВС Арсена Борисовича Авакова, соціальної акції, під час якої відповідні підрозділи Державної служби охорони при МВС України надають знижку на виконання робіт з установки тривожної сигналізації в приміщеннях громадян. Ця знижка становить 50% і, відповідно, ми зацікавлене, щоб якомога більша кількість громадян забезпечили свою безпеку таким чином", - заявив Будник.

Він зазначив, що в порівнянні з 2014 р. приріст грабежів на 10% і поки ця цифра не зменшується.

"За 2014 р. і за період 2015 р. відбувається незначне збільшення кількості грабежів з особистого помешкання громадян. Якщо говорити про абсолютні цифри, то за 4 місяці цього року вже зареєстровано 143 726 грабежів, з них 7 533 - це квартирні пограбування, 12 тис. грабежів транспортних засобів, 126 901 - це відносно приватної власності, мається на увазі приміщень, об'єктів і т.д., а також вантажів і пасажирів", - повідомив Будник.

За його словами, Державна служба охорони сьогодні забезпечує охорону близько 125 тис. різних об'єктів і майже 157 тис. квартир та інших приміщень громадян. "Якщо говорити в процентному співвідношенні, то це в межах 1-1,5% від усіх приміщень громадян", - зазначив Будник.

"Цього року підрозділом Державної служби охорони вже взято під охорону близько 10 тис. квартир. Подібну акцію ми проводили в серпні місяці (2014, - ред.) і тоді було додатково взято під охорону близько 5,5 тис. квартир", - розповів начальник Департаменту Державної служби охорони при МВС України.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день в Україні працює приблизно 671 група затримання, яка моментально реагує на всі спрацьовування сигналізації. Зокрема, по Києву таких груп працює вдень 43, вночі - 49.
За його словами, група прибуває на місце події за 3-4 хвилини у великих містах.

"Вартість установки охоронного обладнання залежить від кількості технічних пристосувань, які необхідно буде встановити. В середньому складає приблизно для однокімнатної квартири - від 800 грн до 2 800 грн, трикімнатної - від 5,5 тис. грн до 10 тис. грн. Абонентська плата становить від 75 грн до 180 грн. в різних регіонах", - розповів Будник.

"У нас надійність охорони становить 99,9%. Крім того, що ми встановлюємо сигналізацію, крім того що ми спостерігаємо за об'єктом, ми ще й страхуємо свою відповідальність. Відповідно, в разі допущення недоліків у нашій роботі ми їх компенсуємо фінансово", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВС відзначає збільшення числа пограбувань магазинів у Києві.