ua en ru

Кількість госпіталізованих дітей у Хмельницькій області зросла до 26

Кількість госпіталізованих дітей у Хмельницькій області зросла до 26 Ілюстративне фото (УНІАН)

До лікарні потрапила вже 31 людина

Кількість госпіталізованих дітей в результаті спалаху кишкових інфекцій в місті Нетішин Хмельницької області зросла до 26. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України".

Повідомляється, що станом на 11:00 6 жовтня госпіталізовано 31 особу, зокрема 26 дітей віком від 3 до 6 років, та 4 працівників закладу (три вихователя та один помічник вихователя), а також 19-річного чоловіка, який контактував з працівниками дошкільного закладу.

Зазначається, що всі діти є вихованцями ДНЗ (ясла-садок комбінованого типу) №6 "Райдуга".

"Під час проведення епідеміологічного розслідування 5 жовтня лабораторія дослідила на наявність антигену ротавірусу пробу питної водопровідної води з харчоблоку та 8 проб випорожнень від захворівших дітей (антиген ротавірусу не виявлений)", - повідомили в перс-службі.

Також повідомляється, що результати інших досліджень будуть отримані 8-9 жовтня поточного року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок спалаху кишкових інфекцій в місті Нетішин в лікарню потрапила 21 людина.

Крім того, раніше стала відома причина масового отруєння людей в Макіївці. Зокрема, в окупованій Макіївці воду дезінфікували марганцем, оскільки закінчився хлор. Як відомо, отруїлись 117 осіб.

Зазначимо, постраждалі від масового отруєння в Макіївці почали звертатися до медиків ввечері 25 вересня 2018 року. Лисянський розповів, що ввечері 25 вересня 2018 в міську лікарню міста Макіївка почали надходити масові звернення громадян на погане самопочуття з симптомами болі в животі, нудоту, озноб і підвищення температури.