ua en ru

Кількість ДТП в Україні зменшилась на 4 тисячі, - Фацевич

Кількість ДТП в Україні зменшилась на 4 тисячі, - Фацевич Фото: Олександр Фацевич (mvs.gov.ua)

Найпоширенішими причинами ДТП є перевищення швидкості

За перші два місяці цього року в Україні зареєстровано 21,5 тис. дорожньо-транспортних пригод (ДТП), що на 4,2 тисячі менше, аніж у січні-лютому минулого року. Про це повідомив керівник патрульної поліції України Олександр Фацевич, передає прес-служба поліції.

За його словами, серед цієї кількості зареєстровано 2888 ДТП з потерпілими, торік за цей період таких ДТП було понад 3,1 тис. У цьогорічних дорожньо-транспортних пригодах 363 людини загинуло, 3787 осіб - травмовані.

"Із 363 загиблих у ДТП 171 людина - це пішоходи. Це не лише порушення водіїв транспортних засобів, це і порушення безпосередньо самих пішоходів: перехід дороги у недозволеному місці, раптові виходи на дорогу, пішоходи в алкогольному чи наркотичному сп’янінні", - говорить керівник патрульної поліції.

Найпоширенішими причинами ДТП з потерпілими за два місяці цього року є перевищення безпечної швидкості та порушення правил маневрування.

Як повідомив Фацевич, із 17 лютого на найбільш проблемних ділянках трас міжнародного та державного значення патрулюють 210 екіпажів дорожньої поліції.

Олександр Фацевич: Кількість ДТП в Україні зменшилася на 4 тисячі За два місяці цього року зафіксовано спад...

Опубліковано Патрульна поліція України 14 березень 2018 р.

"Основне значення запуску підрозділу дорожньої поліції - збільшення кількості поліцейських на дорогах для їх більш якісного обслуговування. Зараз ці екіпажі обслуговують близько 7 тисяч кілометрів доріг міжнародного та державного значення. Але це не означає, що траси регіонального та іншого значення не обслуговує жоден екіпаж", - зазначив Фацевич.

Він додав, що в обласних центрах, містах, сільській місцевості службу несуть працівники підрозділів Департаменту патрульної поліції. Уже до кінця 2018 року року дорожня поліція обслуговуватиме всі траси міжнародного та національного значення - понад 9 тис. км.

"Плануємо запустити більше 300 нарядів дорожньої патрульної поліції. Продовжимо співпрацю з дорожніми службами, органами місцевого самоврядування", - наголосив Фацевич.

Нагадаємо, протягом 10 березня 2018 року за одну ніч у Києві та Рівному з вини водіїв-порушників, які намагалися сховатися від поліції, були травмовані п'ять патрульних, двоє з яких госпіталізовані з важкими травмами.