ua en ru

Кількість арештів нелегальних мігрантів у США при Трампі збільшилося на 40%

Кількість арештів нелегальних мігрантів у США при Трампі збільшилося на 40% Фото: Дональд Трамп

З січня по квітень у США заарештували 41 тис. нелегальних мігрантів

Згідно з опублікованими в середу урядовими даними, арешти підозрюваних нелегальних іммігрантів у Сполучених Штатах Америки за перші 100 днів президентства Дональда Трампа зросли майже на 40%. Про це повідомляє Reuters.

Після того, як Трамп видав укази, які посилили міграційну політику США, зросла кількість арештів.

Виконуючий обов'язки директора Імміграційної служби та митного контролю (ICE) Томас Хоман сказав, що арешти його відомства збільшилися до 41 318 за період з 22 січня до кінця квітня, у порівнянні з 30 028 арештами приблизно за той же період минулого року.

Повідомляється, що з арештованих майже дві третини мали кримінальні звинувачення. Але були також люди з судимостями, які не порушували закон у подальшому. Арешти серед цієї категорії зросли на 150%.

З початку року заарештовано 10 800 мігрантів з судимостями порівняно з 4200 арештами за той же період в 2016 році.

"Ті, хто незаконно в'їжджає в країну, вони порушують закон, тобто вчиняють злочин", - сказав Хоман, підкресливши при цьому, що іммігранти, які становлять загрозу національній безпеці або мають судимість, як і раніше залишаються пріоритетом для агентства.

За словами Хомана, депортації при Трампа впали на 12% порівняно з тим же періодом минулого року, оскільки справи багатьох заарештованих вимагають багато часу для розгляду.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що у березні кількість нелегальних мігрантів США зменшилося на 64%.