ua en ru

Кількість американських військових в Афганістані скоротиться на 14%

Кількість американських військових в Афганістані скоротиться на 14% Фото: президент США Барак Обама розповів про скорочення військ в Афганістані

Колишні плани передбачали зниження чисельності угруповання в Афганістані до 5,5 тисячі чоловік

Президент США Барак Обама оголосив у середу, що чисельність американського військового контингенту в Афганістані знизиться до 2017 року до 8,4 тисячі осіб із нинішніх 9,8 тисячі - скорочення становитиме приблизно 14%. Про це пише ВВС.

Згідно з повідомленням, колишні плани передбачали зниження чисельності угруповання до 5,5 тисячі чоловік.


Раніше група генералів і дипломатів звернулася до Обами із закликом відмовитися від планів скорочення військового контингенту в Афганістані, попередивши, що це може підірвати зусилля уряду афганістану в боротьбі з рухом "Талібан". Президент США повідомив, що наявність в країні більш численною угруповання військових допоможе майбутньому президентові США приймати правильні рішення про те, яку політику проводити в Афганістані.

"Моє сьогоднішнє рішення забезпечить моєму наступнику міцну основу для прогресу в Афганістані, а також дасть можливість діяти більш гнучко при відображенні терористичних загроз. Я твердо переконаний, що чиню правильно", - заявив американський лідер.

За його словами, завдання американських військових в Афганістані не змінюються - вони будуть тренувати афганських військових, забезпечувати їх інформацією і проводити контртерористичні операції.

Нагадаємо, США і НАТО можуть дати армії і поліції Афганістану 15 млрд доларів.