ua en ru

Колесніков: Українські та міжнародні авіакомпанії перейдуть на обслуговування в новий термінал "D" з 1 серпня

Термінал "D" обслуговуватиме українські та міжнародні авіакомпанії з 1 серпня, - Колесніков

Українські та міжнародні авіакомпанії, що виконують міжнародні рейси, перейдуть на обслуговування в новий термінал "D" з 1 серпня 2012 року . Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков під час урочистого відкриття терміналу, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"З 1 серпня сюди перейдуть українські та міжнародні авіакомпанії, які виконують міжнародні рейси. Авіакомпаніям потрібно орієнтовно 60 днів, щоб технологічно відпрацювати та перевести свої рейси", - сказав Борис Колесніков.

Віце-прем'єр-міністр також зауважив, що новий термінал, хоч вже зараз є найбільшим в Україні, має перспективи для подальшого розширення. За умови збільшення його площі у майбутньому термінал зможе обслуговувати змішані пасажиропотоки - міжнародні та внутрішні рейси.

Нагадаємо, сьогодні в аеропорту "Бориспіль" відбулася церемонія відкриття терміналу "D" вартістю 4,8 млрд грн. Будівництво було розпочато в 2008 р. Проектування виконала компанія Japan Airport Consultants, Inc, генеральний підрядник проекту - Dogus Alarko-YDA JV (Туреччина). Аеропорт вирішили розширювати у зв'язку з проведенням в Україні Чемпіонату Європи з футболу, який стартує вже наступного тижня.