ua en ru

Кольченко не буде просити про помилування

Кольченко не буде просити про помилування Фото: Олександр Кольченко не буде просити про помилування

До Кольченка застосовуються дисциплінарні стягнення у вигляді поміщення у штрафному ізоляторі

Український анархіст Олександр Кольченко, визнаний судом РФ винним в участі у терористичному співтоваристві і засуджений до 10 років колонії, заявив, що не буде просити про помилування. Про це він розповів ТСН у листі, який передав через свого адвоката.

Як повідомляється, адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна вперше змогла зустрітися зі своїм підзахисним після його етапування в одну з колоній Челябінської області лише 22 березня.

Також зазначається, що за словами Сидоркіної, до Кольченка застосовуються невідповідні дисциплінарні стягнення.

"Щодо нього дійсно одразу після прибуття в колонію були застосовані два дисциплінарних стягнення у вигляді поміщення в ШІЗО (штрафний ізолятор), терміном на сім діб, в цілому він провів у ШІЗО 15 діб. Підстави для застосування зазначених дисциплінарних стягнень були абсолютно неспівмірні дисциплінарному проступку - за використання жаргонної лексики в розмові і за те, що не привітався з співробітниками. Подібне ставлення до політичних в'язнів схоже у нас стає традицією", - повідомила адвокат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в РФ офіційно визнали українське громадянство політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка.