ua en ru

Кокс і Кваснєвський 3-4 жовтня відвідають Україну з "незапланованим візитом"

Місія Європейського Парламенту на чолі з Патом Коксом та Олександром Квасьнєвським 3-4 жовтня відвідає Україну з "незапланованим візитом". Про це вчора, 2 жовтня 2013 р., Польському пресовому агентству розповів член місії, колишній Президент Польщі Олександр Квасьнєвський, передає "Польське радіо".

Зокрема, програмою візиту передбачено, що у четвер місія у Харкові відвідає екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, а в п'ятницю у Києві зустрінеться з Президентом України Віктором Януковичем.

Політик додав, що нинішній візит "раніше не планувався" і став результатом розвитку ситуації в Україні.

Нагадаємо, що колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський разом з колишнім президентом Європарламенту Патом Коксом входять до складу місії, мета якої - вирішення справи ув'язненої Юлії Тимошенко, що в свою чергу є однією з основних вимог ЄС для підписання угоди про асоціацію з Україною на листопадовому саміті Східного партнерства у Вільнюсі. Кваснєвський і Кокс припускають, що українська влада дозволить Тимошенко виїхати на лікування за кордон.

В середині жовтня Кваснєвський і Кокс представлять у Європейському Парламенті рапорт про результати своєї місії. "Рапорт буде оприлюднений, ймовірно, 15 жовтня", - підкреслив екс-президент Польщі у розмові з Польським пресовим агентством.