ua en ru

Кокойти планує залишитися президентом Південної Осетії до тих пір, поки не покладе кінець революції

Президент Південної Осетії Едуард Кокойти буде здійснювати свої повноваження до тих пір, поки не покладе кінець "помаранчевої революції" в республіці. Про це він повідомив журналістам. Кокойти зробив таку заяву у зв'язку з інформацією в деяких ЗМІ, які повідомляють, що він пішов у відставку. "У мене закінчився конституційний термін моїх повноважень, і я маю намір передати їх відповідно до закону. Тому я нікуди не збираюся йти, поки не буде покладено край "помаранчевої революції ". Моєму уходу перешкоджають ті, хто сьогодні мітингує на площі", - сказав президент.
Він також зазначив, що все що відбувається в Південній Осетії, суспільно-політичні процеси повинні відповідати закону і всі громадяни повинні дотримуватися законності.
Нагадаємо, ситуація в республіці загострилася після того, як Верховний суд Південної Осетії визнав другий тур президентських виборів недійсним. Згідно опублікованим даними Центральної виборчої комісії, перемогла на виборах опозиційний кандидат Алла Джиоева. Нові вибори призначені на 25 березня 2012 р., при цьому, згідно з судовим рішенням, Джиоева не зможе прийняти в них участь. Джіоєва, не погодившись з рішенням Верховного суду, оголосила себе президентом Південної Осетії, а її прихильники почали акції протесту в центрі Цхінвалі, вимагаючи визнати перемогу свого кандидата. 3 грудня 2011 р. прихильники Джіоєвим озвучили свої основні вимоги: визнання підсумків президентських виборів, відставка чинного президента, генпрокурора і голови Верховного суду та звільнення політв'язнів. Крім того, прихильники Джіоєвим призначили її інавгурацію в якості президента Південної Осетії на 10 грудня 2011 р.