ua en ru

Кодекс з процедур банкрутства дасть змогу Україні піднятися в Doing Business на 9 позицій, - Іванчук

Кодекс з процедур банкрутства дасть змогу Україні піднятися в Doing Business на 9 позицій, - Іванчук Фото: Андрій Іванчук (yatsenyuk.org.ua)

Комітет рекомендував Раді розглянути у першому читанні проект Кодексу з процедур банкрутства

Кодекс України з процедур банкрутства дасть змогу Україні піднятися в загальному рейтингу Doing Business на 9 позицій. Про це на засіданні комітету з питань економічної політики 14 березня наголосив його голова, представник "Народного фронту" Андрій Іванчук, передає прес-служба політсили.

Профільний комітет рекомендував Верховній Раді розглянути у першому читанні проект Кодексу України з процедур банкрутства (№8060).

Як зазначив Іванчук, всі зауважень та пропозиції до проекту будуть враховані при його доопрацюванні після прийняття у першому читанні.

"У вівторок-середу законопроект буде на розгляді у Раді. Президент визнав цей законопроект як невідкладний, уряд теж просить його розглянути", - повідомив голова комітету.

Він наголосив, що Кодекс з процедур банкрутства сприятиме відновленню платоспроможності боржників та залученню інвестицій.

"У рейтингу Doing Business за компонентом "Вирішення неплатоспроможності" Україна знаходиться на 149-му місці. Прийняття кодексу дасть можливість піднятися нашій країні на 81 пункт (за цим компонентом). А у загальному рейтингу – на 9 позицій", - зауважив Іванчук.

Кодекс з процедур банкрутства був внесений у парламент 26 лютого від 26 народних депутатів, які є представниками різних фракцій парламенту.

Метою проекту є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні, підвищення рівня виконання контрактів та судових рішень, врегулювання відносин щодо відновлення платоспроможності фізичних осіб, які опинилися в скрутній фінансовій ситуації та потребують допомоги з боку держави.

Як зазначили у прес-службі, цей законопроект об’єднав поданий комітетом ще у 2016 році проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності процедур банкрутства та інші 7 законопроектів з питань відновлення платоспроможності, які зареєстровані у Раді.