ua en ru

Коболєв вважає необхідним приватизувати "Укргазвидобування" після завершення військових дій на Донбасі

Коболєв вважає необхідним приватизувати "Укргазвидобування" після завершення військових дій на Донбасі
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає необхідним приватизувати ПАТ "Укргазвидобування" після завершення військових дій на Донбасі.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає необхідним приватизувати ПАТ "Укргазвидобування" після завершення військових дій на Донбасі. Про це він заявив в інтерв'ю 5 каналу.

"Було б доречно з точки зору фінансів, та ефективності провести приватизацію компанії, яка займається видобутком газу. Це нелогічно робити за тих наднизьких цін, які зараз утримує ця компанія... Зараз чиста ціна газу, яку може отримувати "Укргазвидобування" становить приблизно 30 дол. за тисячу кубічних метрів", - розповів Коболєв.

За його словами, якщо зробити ціну газу, який видобуває "Укргазвидобування" ринковою, вартість самої компанії значно підвищиться.

"Ця компанія за тими обсягами, за тим перспективам, які вона має, вона могла б коштувати чималих грошей... За нашими оцінками, зараз це понад 10 млрд доларів", - зазначив Коболєв.

У той же час він висловив сумніви, що вдасться залучити необхідні інвестиції від західних компаній через ситуацію на Донбасі.

"Сподіваюся, що війна скоро закінчиться. Тоді дійсно це потрібно робити... Цю компанію приватизувати необхідно", - підкреслив Коболєв.

Нагадаємо, в Україні з початку року видобуто 18 млрд куб. м газу.