ua en ru

Коболєв розповів, коли запрацює новий оператор української ГТС

Коболєв розповів, коли запрацює новий оператор української ГТС Фото: Андрій Коболєв

Термін запуску відомства залежить від рішення Стокгольмського арбітражу

Терміни запуску новоствореного оператора газотранспортної системи України залежать від рішення Стокгольмського арбітражу. Про це повідомив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Нафтогаз" вітає рішення уряду про створення нового оператора ГТС, воно повністю відповідає філософії реформування українського газового ринку та європейським нормативам. Ми очікуємо, що зможемо почати передачу активів у нову структуру після винесення рішення Стокгольмським арбітражем навесні наступного року", - повідомив Коболєв.

9 листопада Кабінет міністрів України прийняв постанову № 801 "Про створення публічного акціонерного товариства "Магістральні газопроводи України".

Рішення прийнято в рамках реалізації плану реструктуризації публічного акціонерного товариства НАК "Нафтогаз України" з метою відокремлення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбору) газу, затвердженого постановою Кабіміну від 1 липня 2016 року № 496.

Уряд також затвердив рлан корпоративного управління компанії "Магістральні газопроводи України", в якому враховані пропозиції ЄБРР і Енергоспівтовариства.

Також уряд постановою № 800 затвердив зміни в план реструктуризації "Нафтогазу", які враховують дії щодо відокремлення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбору) газу.

Нагадаємо, Кабмін схвалив приєднання "Газу України" до "Нафтогазу".