ua en ru

Коболєв розповів про свою зарплату на посаді голови "Нафтогазу"

Коболєв розповів про свою зарплату на посаді голови "Нафтогазу" Фото: Андрій Коболєв

У кабінеті у Коболєва в скабинете є п'ять старомодних пожовклих телефонів

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що отримує близько 1500 євро на місяць. Про це він розповів журналісту німецького Die Zeit Клаусу Гекингу, повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Ми, українці, зараз маємо останній шанс ґрунтовно змінити нашу країну", - сказав Коблев у відповідь на питання, чому він вирішив працювати в "Нафтогазі", а не у приватній компанії, де міг би отримувати більшу зарплату.

Він також зазначив, що якщо процес реформ провалиться і цього разу, то існує величезна небезпека, "що до влади знову прийдуть люди Януковича. А це б означало, що люди, які померли під час революції, віддали свої життя даром".

Повідомляється також, що головний офіс "Нафтогазу" до цих пір "дихає старовиною". З нового там тільки велика карта на стіні - зараз вона зображує всю Європу, а не лише Україну, як раніше.

"Андрій тут не дуже обжився, адже ми ніколи не були впевнені, що через якісь два тижні не доведеться звідси виїжджати", - говорить про Коболеве його співробітниця.

Також у кабінеті у Коболєва в кабінеті є п'ять старомодних пожовклих телефонів: телефонні апарати з механічним набором номерів, круглим або із блоком набору.

"Вони захищені від прослуховування. Прямий зв'язок з прем'єр-міністром, членами уряду, збройними силами і спецслужбами", - розповів Коболєв.

Нагадаємо, Андрій Коболєв заявляв, що проблеми неплатежів за газ серед населення поки що немає, але у зв'язку з низькою нормою споживання газу люди масово відмовляються від лічильників.